2 Kasım 2011 Çarşamba

Ekranda "Devrim" İstiyoruz !


Bu sezon en çok merak ettiğim, izlemekten en çok mutlu olduğum diziydi Kuzey Güney. İlk üç bölüm sonrası klasik Türk dizi formatına geçiş yaptı ve ekrandaki dizilerden farklı bir yanı kalmadı.
Sebep belli ; dizi süreleri. Bir bölüm ortalama 100 dakika olunca hikayede sarkmalar meydana geliyor elbette ki.  Oyuncular Sendikası geçen aylarda yaptıkları toplantılar ile bu konuların açılmasına vesile olmuşlardı oysa ki.. Öyle ki RTÜK başkanının dahi gündemine girmişti konu. Ancak konuyla ilgili herhangi bir somut çalışma görünmüyor.

Dizileri 40-45 dakika yapmalarını beklemiyorum ancak en azından 60 dakikaya indirilirse, dizi çalışanları ve izleyici açısından çok büyük bir kolaylık sağlanmış olacak. Böylelikle hem hikaye tazeliğini koruyacak, hem de insani bir çalışma ortamı yaratılmış olacak.

Bir başka konu ise Türk televizyonlarında pek rastlamadığımız mini dizi. Buna yakın örneklerler karşılaşmıştık geçmişte (1 sezonluk Bıçak Sırtı gibi) ve şimdi Ay Yapım da 25 bölümlük 1 sezonluk bir diziye başlayacaklarını duyurdu. Bu iş adına çok güzel bir gelişme.

Mini Dizi kavramı en çok bizim televizyon sektörümüze gerekiyor. Özgün hikayeler konusunda zayıflığımız, her konudan bir tekerrür elde etme yeteneğimizi böylelikle biraz da olsa yontmuş oluruz belki.

Geçmişte 9-10 bölümlük diziler de gördük biz 40-45 dakikalık diziler de.. Artık soyut cümleler yerine somut gelişmeler bekliyoruz.

Ekranda 'Devrim' istiyoruz !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder