19 Mart 2012 Pazartesi

"Özge Fışkın ve Bir Avuç Fotoğraf"



Güzel albümler gelmeye devam ettikçe ben de yazmaya devam edeceğim. Bu kez çok uzun zamandır beklediğimiz bir albümü yazıyorum. Özge Fışkın'ın ikinci stüdyo albümü; "Bir Avuç Fotoğraf". Sanatçının ilk albümü "Kilitler" çıkalı neredeyse beş yıl oluyor ki bu da ülkemizdeki müzik sektörü için epeyce uzun bir süre zarfı. Doğruyu söylemek gerekirse ben "Bir Avuç Fotoğraf"ı dinlemeden önce de iyi bir albüm olduğunu biliyordum! Özge Fışkın bu zamanı çok iyi değerlendirebilecek bir isim çünkü. (Yanılmadığım için ayrıca mutluyum tabi).
Albümden ilk duyduğum, duyduğum anda vurulduğum ve sürekli dinlediğim şarkı; albüme adını veren "Bir Avuç Fotoğraf". Şarkının sözlerini, daha önce Sertab Erener'in "İstanbul" şarkısını da yazan Ersel Serdarlı yazmış, müzik ise Demir Demirkan'a ait. Şarkı gerçekten de ilk dinleyişte insanı kendine çekiyor ve sürekli dinlemeye teşvik ediyor.
Albümün açılış şarkısı "Aşk Bir Numara Büyük" Sinan Kaynakçı'nın sözleri ve Demir Demirkan'ın bestesinden oluşuyor. Öncelikle Sinan Kaynakçı muhteşem bir yazar ve şarkılarına farklı projelerde rastlamak ayrı bir heyecan. Bahsi geçen şarkı her ne kadar bir ayrılık şarkısı olsa da kıpır kıpır, gaza getiren bir tempoya sahip.


Özge Fışkın'ın sözlerini yazdığı, Demir Demirkan'ın bestesini yaptığı "Söyle" albümün öne çıkan şarkılarından. Bir karşı sorgulamayı anlatan şarkıdaki sembolik cümlelerin derinliği etkileyici ve yine dinlendikçe dinlenen bir şarkı. "Kıymetini Bilmediyse" bir Özge Fışkın, Sertab Erener ve Demir Demirkan ortaklığının ürünü. Şarkı albümün somut teması ayrılığı ve ayrılık sonrasını vurguluyor. Üçlünün ortaklığının diğer ürünü olan "Ayna"da bu kez kendini sorgulama var; "Çelmeyi takan onlar değil bendim".
Albümün tek coverı "Yağmurun Elleri" aynı zamanda albümün en naif, en soft şarkısı ve oldukça başarılı bir yorum olmuş. Özge Fışkın ve kardeşi Feride Fışkın'ın birlikte yazdığı "Leyla ile Mecnun" yer yer gotik ögeleri ile albümün en değişik şarkısı ve sanırım benim yeni favorim.
Sözlerin anlattığına bakıldığında, albümün en kişisel şarkısı; "Zaman". Hepimizin yaşadığı ve sürekli ağzımızdaki serzeniş anlatılıyor şarkıda; geçmişe özlem.


Özge Fışkın her ne kadar bu albüm için bizi epeyce bekletmiş olsa da en azından hayal kırıklığından uzak, son derece tatminkar bir albüm ile çıktı karşımıza. Albümde değinmek istediğim bir başka nokta fotoğraflar. Fotoğraflar bu albüm için çok önemli zira. Sonuç olarak albümü dinledikten sonra hissettiğim şey "Kilitler" sonrası Özge Fışkın'ın değişmesi, gelişmesi ve daha iyi şarkılarla geri dönmüş olması. Son sözüm ise "Leyla ile Mecnun"dan; "Maalesef her aşkta giden bir taraf var".
Albümü dinlemek için; http://www.ttnetmuzik.com.tr/#album-Bir_Avuc_Fotograf-263729

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder