4 Kasım 2011 Cuma

Behzat Ç. : Seni Kalbime Gömdüm / Övgü Yazısı !


Film oldukça yüksek bir tempo ile başlıyor. Behzat Ç. bir kabusa uyanıyor ve macera başlıyor. Filmin yüksek temposu hiç bir şekilde azalmıyor hatta finale doğru daha da artıyor ve zirvede sona eriyor film.
Şahsi değerlendirmem ile "Seni Kalbime Gömdüm" izlediğim en iyi Türk Polisiye filmlerinden biri ve kesinlikle en değişik polisiye filmimiz.

Erdal Beşikçioğlu muhteşem oyunculuğu ile baştan sona bir şölen etkisi yaratıyor filmin her sahnesinde. Antalya'daki "kadın"ların büyük ödül için onu seçmelerinin nedenini çok iyi anlıyorsunuz filmi izlediğinizde..

Hakan Boyav kesinlikle filmin yıldızı. Muhteşem oyunculuğunu vücudunun her zerresine yansıtarak oynuyor karakterini ve her sahnede hayranlıkla izliyorsunuz onu.

Fatih Artman filmin mizah yükünü omuzlamış durumda. Ayrıca başarılı oyunculuğu ile sinema için de ne kadar doğru bir yüz olduğunu oynadığı her sahnede belirtiyor.

Canan Ergüder filmde karşımıza pek çıkmasa da oynadığı sahnelerde başarılı performansı ile izletiyor kendini.

Cansu Dere her ne kadar filmdeki kadın baş rolü kapsa da vasatlığın üzerine çıkamıyor.

Tardu Flordun her sahnede ölçülü oynuyor ve finaldeki araba sahnesinde sınırlarını biraz daha esnek tutarak büyük oyunculuğunu daha bir cömert sunuyor bize..

Filmden Diğer Notlar ;

- Film bittiğinde kesinlikle içinizde bir ukde kalıyor, daha fazla Behzat Ç. izlemek istiyorsunuz. (Çok şükür 13 Kasım'da dizimize kavuşuyoruz)

- Filmin son sahnesindeki kurşun sanki benim kalbime inmiş gibi oldu. Size de öyle oldu mu ?

- Filmi izledikten sonra Ankara'ya gitmek istiyorsunuz ( hazır mevsimi de gelmişken) ..

- Yeni bir Behzat Ç. filmi gelmeli (hem de en aciliyetinden)

Ve başta Serdar Akar, Tarkan Karlıdağ, Emrah Serbes olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.

Henüz izlemediyseniz filmi, şanslısınız. Muhteşem bir Ankara Polisiyesi sizi bekliyor !

2 yorum:

  1. Hakan Boyav, Tolga Tekin, Rıza Kocaoğlu üçlüsü şahaneydi bence de. Romanı okuyanlar için her edebiyat uyarlamasında olduğu gibi bir yan eksikti ama okumayanları aldı götürdü film. Behzat Ç. Tayfası tam kadro yine cuk oturmuştu. Angaralı bunlar!

    YanıtlaSil
  2. Tardu flordun ve erdal besikcioglu tek gecerim.profosyonel ve nabiz tutan zeki oyuncular ikiside.serdar akar faktorude nefis tabiki.filmi elestirmek icin cok zorladilar.olmadi.komedi dozu film icin yer yer iyi,yer yer abartiliydi.uzanamadigi cigere mundar demisler.populer kultur unsuru olarak cansu dereye yer acilmis.sahane bir film ve bu sartlarda 550.000 seyirci cok iyi bir gise.tebrikler.

    YanıtlaSil