25 Şubat 2012 Cumartesi

Marilyn'li Bir Gün !


Hafta sonu için en iyi alternatif olduğunu düşündüğüm filme standartın üstünde bir beklenti ile gittim. Biyografi temasındaki filmler hep dikkatimi çeker ki söz konusu yaşam Marilyn Monroe gibi bir efsaneye ait olunca film daha dikkat çekici bir hale geliyor. (Belli ki standartın üstündeki beklentinin temel sebebi de bu.)

Marilyn solosu ile başlayan film, aynı şekilde sona eriyor. Filmin temel zemini; Marilyn Monroe'nun "The Prince and The Showgirl" çekimleri için İngiltere'ye gitmesi. Ancak filmin asıl odak noktası Marilyn ve filmde asistanlık yapan Colin Clark'ın yaşadıkları ki zaten film Colin Clark'ın yazdığı otobiyografik nitelikli iki kitaptan uyarlandı. Film çoğu kez Marilyn Monroe'nin hassasiyetini vurguluyor. Ne kadar kırılgan yapıda bir insan olduğu anlatılıyor çoğu sahnede. Bunun dışında Colin ile yaşadığı kaçamaklar, samimi duygular ve patlama noktaları!

Her ne kadar bir klasik olmasa da yıllar sonra sıkça anımsanacak olan projede (özellikle ilk yarıda) yer yer senaryo teklemeleri mevcut.

Michelle Williams oyuncuyu canlandırmak yerine düpedüz Marilyn olmayı tercih etmiş. Film boyunca muhteşem performanslarına tanıklık ederken bir yandan da onun dışında kimsenin bu role bu kadar yakışmayacağını düşünüyorsunuz. Bu rolüyle Golden Globe kazanan Williams, eğer Meryl Streep aday olmasaydı şüphesiz Oscar'ın da favorisi olacaktı! (En kötü ihtimalle Glenn Close ile).

Michelle Williams'ın dışında filmde en çok beğendiğim performans Kenneth Branagh'a ait. Usta oyuncu göz doldurucu performansı ile bulunduğu her sahnede parlıyor.

Judi Dench çok fazla sahnesi olmamasına rağmen, bulunduğu sahnelerde kendini hayranlıkla izletiyor ve hemen hemen her replik sonrası izleyicinin suratında bir tebessüm bırakıyor.

Eddie Redmayne standart bir oyunculuk sergiliyor ancak canlandırdığı karakter için ideal bir isim olduğunu belli ediyor çoğu kez.

Emma Watson da film boyunca pek görünmeyen isimlerden. Ne yazık ki bulunduğu sahnelerde de vasatın üzerine çıkamıyor. Condrad Pope ve Alexandre Desplat imzalı müzikler ise oldukça başarılı.

Başta da belirttiğim gibi "My Week with Marilyn" çok çok iyi bir film değil belki ama kötü bir film de değil. Akine salondan mutlu, tatmin olmuş bir şekilde ayrılıyorsunuz. Hoş vakit geçirmek, başarılı performanslar görmek adına kaçırılmayacak, güzel bir proje.

2 yorum:

  1. Michelle Williams'a bir türlü ısınamasam da filmi merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Michelle çok iyi iş çıkarmış, izledikten sonra anlayacaksınız :)

    YanıtlaSil