10 Ekim 2011 Pazartesi

" Daha Bir Cesur.. "


Siz bir iş yapmak istediğinizi düşünün.. Sevdiğiniz bir iş bu. Aynı zaman da eğlendiğiniz ve para kazandığınız bir iş. Ve bu işte çok iyi olduğunuzu düşünün.. Bu işin zirvesinde yer aldığınızı düşünün. Bu iş için en iyi arenada olduğunuzu hayal edin.
Okan Bayülgen bir iş düşündü. Bu iş onu belki eğlendirdi belki tatmin etti.Bu işte çok iyiydi, zirvede yer aldı ve para da kazandı üstelik..
Böyle bir durumdayken insan neyi düşünerek tepeden ayrılır ve daha küçük bir suda yüzer ? Emekliliğe ayrılmayı düşleyen bir adamın küçük bir dükkan açıp marifetlerini burada sergilemesi gibi daha küçük bir ekrana   sürpriz bir şekilde girdi Okan Bayülgen.
Yıllardır demir başı olduğu Kanal D'den ayrılarak TV8 gibi tematik ve apaçık daha küçük bir kanal geçti Bayülgen. Üstelik emekliliğe ayrılmayı da istemiyordu besbelli.
Neden böyle bir karar almıştı ?
...
Akıllıydı çünkü.
Şimdi biri çıksa karşınıza ve yaptığınız iş için daha özgür bir ortam hazırladıklarını söylese.. Seni daha az yontup, sana daha az karışacağız dese, atlamaz mısınız balıklama ?
Daha az dikkat çekmek adına mı yoksa tamamiyle sınırlarını biraz daha genişletmek adına mı bilinmez ancak Okan Bayülgen herkesin olmak istediği yerden başlangıç noktasına atladı.

Şahsi fikrim ile onu destekliyorum. Bu doğru bir karar. Tuhaf gelebilir ama onu Conan'a benzetiyorum ben.
Onun gibi akıllı, onun gibi farklı ve onun gibi cesur !
Üstelik benzer bir kaderleri de var.
İkisi de kendi ülkelerinin en çok izlenen kanallarındaki işlerini bıraktı ve farklı zeminlere yöneldiler.
Şimdi daha güzel değil mi her gün Okan Bayülgen'i izlemek sorarım size ?
Bir logo bu kadar özgürlük katabilir mi bir insana ?
Daha iyi değil mi cesur olmak herkes için ?
...

Okan Bayülgen mesleki ve ticari kaygıları çoktan uğurlamış bir insan. Yaptığını yapabilecek bir televizyoncu daha tanımıyorum.
Neden seviyoruz biz onu ? Özgürlüğü ve cesurluğu için. Söylemek istediklerini rahatça söyleyebildikleri için.
Kendini eleştirdiği için evet ve yenilediği için kendini.
Şimdi daha bir özgür sanki Okan, şimdi daha bir mutlu.
Ne dersiniz ?


1 yorum:

  1. Merhaba,

    Ben İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri 4. sınıf öğrenciyim.
    İsmim Yusuf.

    Daha evvelden kosekapmaca.net isimli bir websitesi yapmıştık birkaç arkadaşla. Sitemizi sağolsun Okan Bayülgen sayesinde Kingo Disco programında da tanıtma fırsatı bulmuştuk. Fakar bazı sebeplerden ötürü o siteyi sonlandırma kararı aldık.

    Şimdi ben yeni bir site tasarlıyorum. Henüz ön proje aşamasında ama bir aksilik çıkmazsa en yakın zamanda aktif hale getirmeyi düşünüyorum. Sitenin adresi medyatonik.com olacak. Bunun sebebi, medyayı alkole benzetmek - yani fazla tükeltiğinde ikisinin de aslında zararlı olduğu, kararında tüketilirse keyif verici, hatta bazen yararlı oluğunu vurgulamaktan geliyor.

    Site sosyal medyada en çok paylaşılan videoların olduğu, görüntülü röportajların olduğu (kosekapmaca.net sitesinde de bunu yapmıştık, site hala aktif girersen görebilirsin.) , twitter'la ilgili bölümlerin olduğu, medya anketlerinin olduğu, haftanın bir günü yayınlanıcak bir radyo programının olduğu ve bir de (burası sanırım seni ilgilendiren kısmı) medya eleştirileri yazılarının (esprili ama eleştirel) olduğu bölümlerden oluşacak.

    Ben senin bir takipçin olarak, tamamen gönüllü olarak başlanıcak bu projede bulunmanı, yazılarınla sitemizde yer almanı çok isterim.

    Bu teklifimi kırmaz, bana destek olursan çok mutlu olurum.

    Mesajını bekliyorum!

    İyi çalışmalar

    Yusuf Kasuto

    YanıtlaSil